Opplæringstilbud

Lærlingplasser

Vi kan tilby lærlingplasser i totalt 18 verksteder sentralt beliggende i Oslo og Viken (tidligere Akershus, Buskerud og Østfold). Vi driver opplæring i reparasjon av lette kjøretøy, bilskadefaget, reservedelsfaget og billakkererfaget. Under kan du lese mer om hvert fagområde.

Det er våre medlemsbedrifter som har ansvaret for formidling av de plassene bedriftene til enhver tid har til rådighet. Lurer du på noe, ikke nøl med å ta kontakt med en av våre medlemsbedrifter.

Les mer på bauda.no

Rep. lette kjøretøy

5384

En reparatør av lette kjøretøy vil primært ha ansvaret for feilsøking, reparasjoner og vedlikehold av lette kjøretøy.

Eleven vil lære å reparere alle typer bilmotorer, reparere og skifte ut deler i drivverk, bremser og styring, samt kontrollere og justere alle vinkler i for- og bakstilling. Eleven skal lære å kunne feilsøke, reparere og forstå alle bilens elektroniske funksjoner, samt bruke avanserte tekniske måleutstyr. Eleven skal til enhver tid også kunne følge dagens HMS retningslinjer, samt gi kundene økonomisk og teknisk veiledning når de vurderer reparasjon.

Rep. bilskadefag

7084

Primære oppgaver er bilens karosseri, understell, hjuloppheng, styring og elektriske anlegg.

Som elev vil du innen bilskade lære om de ulike materialene i karosseriet og hvordan de skal varmebehandles. Du vil lære å rette opp skader i karosseriet, skifte og tilpasse deler, justere åpninger og bruke ulike sveise- og limeteknikker. Du vil lære å beskytte karosseriet mot nedbryting, utvikle dine ferdigheter og erfaringer i valg av reparasjons metoder samt benytte avanserte måle- og strekkutstyr. Og, du vil jobbe med et av verdens største bilmerker.

Reservedelsfag

5412

Som lærling vil du hos oss lære å finne fram smøremidler, komponenter og deler til motor, motorstyringer, elektriske anlegg, bremser, drivverk, karosseri, fjæring og hjulutrustning som skal repareres, vedlikeholdes eller skiftes ut. Du vil og lære å bruke aktuell informasjonsteknologi i arbeidet. Videre lærer du å veilede kunder i en kjøpssituasjon. Du skal lære å ivareta krav til helse, miljø og sikkerhet ved å følge gjeldende lover og forskrifter. Lagerteknikk og lagerstyring er en viktig del av opplæringen. Dette innebærer også logistikk og beregning av lagerbeholdning. Andre områder du skal lære om er kundebehandling, markedsføring, økonomi og bedriftslære.

Billakkererfag

MekanikerOpplæringBillakkering01

Som lærling skal du lære å velge, bruke og vedlikeholde verktøy og utstyr som pussemaskin, sparkelutstyr, sprøytepistoler, sandblåser, trykkluftsanlegg, kjøletørker, støvsugeranlegg, sprøyte- og tørkeboksanlegg og lakkeringsutstyr. Du skal lære grunnarbeid, blanding og påføring av lakk for reparasjonslakkering, vedlikehold av lakkflaten og sluttkontroll. Du skal også lære å veilede kunden med hensyn til vedlikehold. Fargelære og bedriftslære inngår også i opplæringen.